petfitclub-afvalprogamma-huisdieren

Afvalprogramma “PET FIT CLUB”

Huisdieren ideaal op gewicht houden kan een hele uitdaging zijn. Toch is het erg belangrijk voor hun gezondheid en welzijn. Onderzoek heeft uitgewezen dat dieren die gedurende hun hele leven een ideaal lichaamsgewicht hebben gezonder en langer leven!

 

Wij bieden op de praktijk het “Pet Fit Club” afvalprogramma aan voor uw huisdier. Door middel van actieve begeleiding, zorgen wij ervoor dat uw huisdier weer op een gezond gewicht komt!

Het afvalprogramma is op gebouwd uit twee onderdelen:

Als eerste nodigen wij u graag uit voor een eerste gewichtsconsult, tijdens dit consult zullen wij uw huisdier wegen. Om het startgewicht en de body condition score (zie afbeelding hieronder) te bepalen. Er zal een voedingsschema gemaakt worden, deze is speciaal afgestemd op de behoeftes van uw dier. Tijdens dit consult zullen wij ook foto’s maken van uw huisdier, deze kunnen dan vergeleken worden wanneer het streefgewicht behaald is! Ook worden de borst en tailleomvang gemeten, dit is een goede methode om bij te houden of het dier gewicht verliest.

Op het moment dat we het volledige gewichtsverliesprogramma hebben opgesteld, zullen we op regelmatige basis controle afspraken gaan inplannen (doorgaans elke 2 weken). Dit is van belang om het gewicht van uw huisdier goed in de gaten te houden, hiermee zal worden voorkomen dat uw huisdier te snel afvalt. Ook is dit een goed moment om te evalueren hoe het gaat, of er eventuele moeilijkheden zijn waar u tegen aan loopt. Mochten er vragen zijn, dan kunnen deze ook direct gesteld worden.  >> lees verder op deze pagina

 

Alle gewichtsconsulten worden aangeboden door de dierenartsenpraktijk.