Gynaecologie

Begeleiding van merrie

Op het gebied van de voortplanting van het paard hebben wij uitgebreide kennis en ervaring. U bent dus verzekerd van een deskundige begeleiding van uw merrie, ook als er zich problemen mochten voordoen tijdens het drachtig worden. Met behulp van opvoelen en echografisch onderzoek van de eierstokken en de baarmoeder wordt het optimale moment van inseminatie bepaald.

Hierna wordt met de eigenaar overlegd wanneer de drachtcontrole het beste kan plaatsvinden. Dit zal meestal na 16-18 dagen zijn, mede afhankelijk van het risico op tweelingdracht.

Tijdens het dekseizoen bent u voor gynaecologisch onderzoek van uw merrie van harte welkom bij onze paardendierenartsen.

Op maandag t/m zaterdag van 8.30 tot 9.00 (1 april t/m 1 september) kunt u hiervoor op de praktijk terecht zonder afspraak.

Wilt u uw merrie op een ander tijdstip (buiten het inloopspreekuur, buiten het seizoen of op een zon- of feestdag) dan is er in overleg veel mogelijk (0522-238538). Ook kunt u uw merrie aan huis laten scannen als de merrie en de omstandigheden dit toelaten.

Het is ook mogelijk om een pakket af te nemen voor de gynaecologische begeleiding van uw merrie (het opvoelen en scannen).

wormen bij paarden en veulens