Workshop “Uiergezondheid”

Mastitis nog steeds een grote schadepost

Uit cijfers blijkt dat mastitis nog steeds een grote schadepost is. Een kwart van de koeien krijgt in een lactatie zichtbare uierontsteking en per ziektegeval kost dit ongeveer 250 euro. Het streven is om het percentage klinische mastitis in 2020 te verlagen naar 15% of minder.

Er zijn heel veel managementmaatregelen die je kunt invoeren als je aan uiergezondheid wilt werken. De meeste kosten geld en/of energie. Het is belangrijk om eerst voor je eigen bedrijf te gaan analyseren welke managementmaatregelen het meest en snelst kans op succes hebben. Als je actie onderneemt wil je op een gegeven moment ook resultaat zien.

DAPZWD_dierenartsenpraktijk-meppel_content-koeien-vruchtbaarheid
DAPZWD_dierenartsenpraktijk-meppel_content-koeien-weide

De workshop

Deze workshop is er op gericht om voor je eigen bedrijf een plan van aanpak op te stellen om zo gericht de uiergezondheid op uw bedrijf te kunnen verbeteren. Dit zal leiden tot een gezondere en duurzame koppel, meer werkplezier en een beter rendement.

Leveranciers van FrieslandCampina kunnen deze workshop bij ons volgen (opgave via https://melkweb.frieslandcampina.com), binnen onze praktijk zijn er dierenartsen die bevoegd zijn deze workshop te geven. Ook niet-FrieslandCampina-veehouders kunnen een workshop ‘Uiergezondheid’ bij ons volgen.

Deelnemers krijgen na afloop een certificaat op naam.