Puppies

Juiste verzorging en opvoeding van uw puppie

Alle puppies zijn vertederend en lief maar ze worden snel groot. Consequent zijn is het belangrijkste woord voor de opvoeding van uw nieuwe pup. Dit geld voor het zindelijk maken, het leren luisteren en het bijten in voorwerpen. Om met de ontembare energie van uw puppy iets leuks en nuttigs te doen, kunt u een puppycursus gaan volgen. Hier leren ze op een speelse manier omgaan met andere honden en mensen en leert u samen met uw hond een aantal basisprincipes voor het opvoeden van uw hond.

Sinds september 2007 bieden wij nieuwe puppy-eigenaren een speciaal programma aan; wij noemen dit programma “puppy-consultatiebureau”. Omdat de juiste verzorging en voeding van een pup de basis is voor een gezond hondenleven willen wij u en uw pup in deze periode graag volgen en begeleiden.

Het vinden van een sociale en gezonde pup vereist altijd een goede voorbereiding. De Raad van Beheer heeft een brochure opgesteld om u handvaten te geven hoe u uw zoektocht begint.

DAPZWD_dierenartsenpraktijk-zuidwest-drenthe_content_pup-3
DAPZWD_dierenartsenpraktijk-zuidwest-drenthe_content_pup

Naast de gebruikelijke vaccinatie-bezoeken maakt u voor dit programma enkele (kostenloze) afspraken met een van onze assistentes. In principe gaat het om 3 consultatie afspraken. Hieronder vindt u welke punten besproken worden.Niet alleen zijn deze afspraken informatief voor u als eigenaar, het is ook nog een hartstikke nuttig en leuk vooor de pup!

Tijdens deze afspraken geen vervelende prik of iets dergelijks, maar alleen maar leuke aandacht. Zo komt hij in de toekomst onbevangen op de praktijk.
We wegen de pup tijdens ieder bezoek en houden een groeicurve bij….