Cat Friendly GOUD

Onze praktijk heeft het predikaat Cat Friendly Goud, het hoogste keurmerk voor katvriendelijkheid. Dit houdt in dat we ons altijd goed op de hoogte houden van de nieuwste ontwikkelingen in de kattengeneeskunde en dat we katten met zo min mogelijk stress en ongemak in de praktijk proberen te behandelen. Hiervoor is bijvoorbeeld een apart stuk wachtkamer voor katten gereserveerd waar katten rustig en op hoogte (in de kattentoren) kunnen wachten. Er is de mogelijkheid om via de zijdeur hier te komen om elk contact met honden/drukte te vermijden, dit kunt u van te voren even met de assistente overleggen. Ook zijn er speciale spreekuren waarin we alleen katten plannen zodat er geen honden tussendoor in de spreekkamer komen en wordt er wat meer tijd genomen om de kat op zijn gemak te stellen.

Indien uw kat van te voren al enorm gestrest is (bijv. voor het in de vervoersmand gaan of tijdens de autorit) kunnen we een angst remmend middel voor toediening thuis meegeven wat u een aantal uren van te voren kunt geven. Ook voor katten die op de praktijk slecht te onderzoeken en handelingen verdragen is dit een veel fijnere optie dan met dwang proberen dingen voor elkaar te krijgen. Het consult proberen we voor de katten zo positief mogelijk te houden door ze bijvoorbeeld lekker voer aan te bieden, aandacht te geven als ze daar behoefte aan hebben, of juist zoveel mogelijk in hun eigen bakje te laten zitten als ze dat het liefste willen.

In de opname zitten de katten altijd apart van de honden. Er is een speciale katten opname. In de opname hebben de katten kleedjes, verhogingen zodat ze hier bovenop of onder kunnen gaan zitten en zo dus verstopplekken hebben.

 

cat friendly handling 1

Voor een afspraak in het Cat-Friendly spreekuur of meer informatie over de behandelmogelijkheden van katten kunt u contact opnemen met de praktijk. Uiteraard proberen wij op elk moment zo kat vriendelijk mogelijk te werken, maar door specifieke momenten te reserveren kunnen we de rust voor de katten zoveel mogelijk bewaren. Zowel voor zieke dieren als voor vaccinaties kunt u afspraken maken in het Cat Friendly spreekuur wat gepland is op dinsdag t/m donderdag tussen 13.30-15.00 en vrijdag ochtend tussen 8.30-10.00. Er kan telefonisch of online via de afspraak module een afspraak gepland worden.