De dierenarts geeft u graag advies over jouw hond

Voor aanschaf goed verdiepen

Onze honden stammen van oorsprong af van de wolven en zijn zo’n 15.000 jaar geleden gedomesticeerd (tam gemaakt). Ze zijn dus van nature echte carnivoren (vleeseters). In de loop van de eeuwen heeft de mens verschillende rassen kunnen fokken door te selecteren op specifieke eigenschappen bijvoorbeeld: jagen, waken, loopvermogen, enzovoort. Rassen zijn dus ontwikkeld voor een bepaalde reden.

Voordat u overweegt een hond aan te schaffen is het verstandig u eerst te verdiepen in het ras. Via deze link naar de website van de Raad van Beheer kunt u informatie vinden over rashonden. Ook het LICG heeft een goede informatieve site. Via fokkers of tijdschriften van hondenverenigingen is ook veel nuttige informatie te verkrijgen. Het is goed u te verdiepen in het ras dat u aanschaft en de wat er allemaal bij de verzorging komt kijken, voordat u een nieuwe huisgenoot aanschaft. Heeft u gedacht aan vakantie opvang of gaat de hond mee.

En wat moet u daarvoor regelen? Heeft u er aan gedacht dat wanneer de pup ziek wordt of een ongeluk krijgt er extra kosten komen. Kunt u dat zelf opvangen of is een verzekering verstandig?