Bij thuiskomst de hond rustig en warm wegleggen. Door de narcose kan zijn lichaamstemperatuur gedaald zijn. U kunt eventueel gebruik maken van kruikjes of dekentjes om hem op temperatuur te houden. Het kan zijn dat bij thuiskomst de hond eerst actief is en daarna weer in slaap valt. Of dat de hond wat onrustig en jankerig is. Dit zijn de naween van de narcose. Laat de hond, voordat u naar bed gaat nog even naar buiten om zijn behoeften te doen. ‘s Avonds moet de hond weer goed uit de narcose zijn bijgekomen.

Als hij goed wakker is, mag hij weer water en een klein beetje eten hebben. Het is niet ongewoon dat hij de eerste dag nog niet wil eten of dat hij het weer uitbraakt.

Hij moet 3 dagen aangelijnd uitgelaten worden in verband met de hechtingen.

Het kan voorkomen dat de balzak opzwelt in de eerste dagen na de operatie, dit komt door vorming van wondvocht of likken.

Voor zover nodig worden na 10 dagen de hechtingen verwijderd. Dit is afhankelijk van of er onderhuids of uitwendig is gehecht. Aan het verwijderen van de hechtingen zijn geen kosten verbonden.

Voorkom dat er teveel aan de wond en de balzak gelikt of gekrabd wordt ! Hierdoor kan de wond opengaan of kunnen er wondinfecties ontstaan.

Om dit te vermijden kunt u gebruik maken van een kraag, een oud t-shirt, een rompertje (kleine hondjes) of een buikverband, dat eenvoudig uit een oud laken te maken is door vier gaten uit te knippen op de plats van de poten. Op de rug vouwt u het laken over elkaar en zet het met enige veiligheidsspelden vast.

Als uw hond antibiotica en of pijnstillers meekrijgt, dan is het belangrijk dat u die ook geeft. Volgt u de aanwijzingen op het etiket.