Degoe als huisdier

Degoes worden 5 tot 8 jaar oud

Degoes zijn op dit moment nog onbekende huisdieren. Zij leven in het wild in het Andes-gebergte in Chili. Degoes werden naar Europa gehaald voor dierentuinen en later voor het gebruik in laboratoria. Vooral voor onderzoeken naar diabetes, een regelmatig voorkomende kwaal bij degoes, waren zij erg geschikt.

Degoes die als huisdieren worden gehouden kunnen tussen de vijf en acht jaar oud worden.
Omdat degoes graag klimmen en springen, en nogal beweeglijk zijn hebben zij veel ruimte nodig. De kooi moet ook voldoende hoog zijn, zodat zij voldoende kunnen klimmen.
Lees meer op het LICG.

 

DAPZWD_dierenartsenpraktijk-meppel_content-hamster-04
overgewicht huisdieren porties voeren

Planteneters

Degoes zijn planteneters en knagen niet alleen op hun eten, maar op alles wat zij kunnen bemachtigen. Degoes moeten altijd met minimaal twee worden gehouden en zijn geen knuffeldieren. Een voordeel van de degoe is dat deze in tegenstelling tot rat, hamster en muis ’s nachts slaapt.

Diabetes komt veel voor

Over de ziektes bij degoes is nog niet veel bekend, veel voorkomende aandoeningen zijn diabetes, afgebroken staarten door onder andere vastpakken aan de staart, tandproblemen en breuken van ledematen.

Onze praktijk heeft de mogelijkheid om degoes veilig onder narcose te brengen voor een (operatieve) ingreep door middel van gasanesthesie (Met Isofluraan). Daarnaast omringen wij uiteraard het dier met alle mogelijke zorg (o.a pijnstilling, antibiotica, warmtematje, kruiken en TLC).

DAPZWD_dierenartsenpraktijk-zuidwest-drenthe_content_knaagdieren