Verzorging van uw kat

Ontwormen en vlooienbehandeling

Katten moeten net zoals honden regelmatig ontwormd worden. Als kitten op 4, 6 en 8 weken en op 4, 6 maanden ouderdom. Zeker bij buitenkatten die veel wild vangen is het vervolgens aan te raden om elke 3 maanden te ontwormen. Dit kan tegenwoordig ook met druppeltjes in de nek. Over de verzorging van katten leest u alles op de site van het LICG.

Ook het vlo vrijhouden behoord tot de verzorging van uw kat. Dit kan het best met pipetten in de nek, de zogenaamde spot-on behandeling. Leest u hier meer over de vlo en zijn levenscyclus.
Voor katten is er een nieuw en effectief middel voor het bestrijden van bestaande vlooienplagen en het voorkomen van vlooien op katten en kittens vanaf 8 weken.

DAPZWD_dierenartsenpraktijk-zuidwest-drenthe_kat-poot
DAPZWD_dierenartsenpraktijk-zuidwest-drenthe_kat-07

Antiparasitaire middelen

Er zijn vele soorten middelen op de markt voor de bestrijding en preventie van vlooien en wormen. Ze verschillen in werkzame stof, veiligheid en toedieningsvorm. De assistentes kunnen u adviseren over het gebruik van deze middelen bij uw huisdier.

Chippen van uw kat

Chippen is zeker voor katten zeer waardevol. Het heeft al menig eigenaar met de geliefde kat herenigd. Het helpt om u als eigenaar snel te kunnen contacteren als wij bijvoorbeeld een aangereden kat binnen krijgen. Het inbrengen van een chip kan altijd, maar is gemakkelijk te doen bijvoorbeeld tijdens de castratie. Leest u meer via deze link naar chipnummer.nl.

DAPZWD_dierenartsenpraktijk-zuidwest-drenthe_kat-02