hond-herfst-mais-eikels-die

De bomen kleuren oranje en de bladeren vallen op de grond, het is weer herfst!
Wat is er nu fijner dan een heerlijke boswandeling met de hond.
Toch zijn er tijdens de herfst enkele gevaren voor de hond;

Eikels en kastanjes
Wist je dat eikels en kastanjes giftig zijn voor honden? Ook kunnen ze nare verstoppingen veroorzaken in de darmen, we zien regelmatig dat ze operatief verwijderd moeten worden. Laat je hond dus niet spelen met eikels en kastanjes.

Mais
Maiskolven kunnen gevaarlijk worden als deze in te grote stukken worden doorgeslikt, ze kunnen een obstructie in de darmen veroorzaken.

Paddenstoelen
Giftige paddenstoelen kunnen grote problemen veroorzaken bij je hond. Het is lastig te herkennen welke paddenstoelen giftig zijn en welke niet, voorkom dus dat de hond paddenstoelen eet of in de bek neemt.

Lichaamstemperatuur
De ene hond heeft een veel dikkere vacht dan de ander. Bij sommige honden kan het nodig zijn om ze een jas of dekje op te doen. Dit geldt voornamelijk voor pups en oudere en zieke honden. Er is niets mis met een functionele jas voor een hond die het nodig heeft!

Teken en vlooien
Ook in de herfst zijn teken en vlooien actief, houdt dit goed in de gaten en bescherm de hond waar nodig.

Zichtbaarheid
Zorg dat jij en je hond goed zichtbaar zijn tijdens de donkere maanden. Er zijn voor honden diverse lichthalsbanden en reflectie vestjes te koop. Draag zelf ook reflectie of een lichtje tijdens het uitlaten.

Fijne herfst!