Afvalprogramma “PET FIT CLUB”

Huisdieren ideaal op gewicht houden kan een hele uitdaging zijn. Toch is het erg belangrijk voor hun gezondheid en welzijn. Onderzoek heeft uitgewezen dat dieren die gedurende hun hele leven een ideaal lichaamsgewicht hebben gezonder en langer leven!

Wij bieden op de praktijk het “Pet Fit Club” afvalprogramma aan voor uw huisdier. Door middel van actieve begeleiding, zorgen wij ervoor dat uw huisdier weer op een gezond gewicht komt!

Het afvalprogramma is op gebouwd uit twee onderdelen:

Als eerste nodigen wij u graag uit voor een eerste gewichtsconsult, tijdens dit consult zullen wij uw huisdier wegen. Om het startgewicht en de body condition score (zie afbeelding hieronder) te bepalen. Er zal een voedingsschema gemaakt worden, deze is speciaal afgestemd op de behoeftes van uw dier. Tijdens dit consult zullen wij ook foto’s maken van uw huisdier, deze kunnen dan vergeleken worden wanneer het streefgewicht behaald is! Ook worden de borst en tailleomvang gemeten, dit is een goede methode om bij te houden of het dier gewicht verliest.

Op het moment dat we het volledige gewichtsverliesprogramma hebben opgesteld, zullen we op regelmatige basis controle afspraken gaan inplannen (doorgaans elke 2 weken). Dit is van belang om het gewicht van uw huisdier goed in de gaten te houden, hiermee zal worden voorkomen dat uw huisdier te snel afvalt. Ook is dit een goed moment om te evalueren hoe het gaat, of er eventuele moeilijkheden zijn waar u tegen aan loopt. Mochten er vragen zijn, dan kunnen deze ook direct gesteld worden.

 

Alle gewichtsconsulten worden aangeboden door de dierenartsenpraktijk.

 

petfitclub-afvalprogamma-huisdieren

Wanneer uw huisdier het streefgewicht behaald heeft, krijgt u een zak voeding cadeau! 

Virbac HPM voeding

 

Tijdens het afvalprogramma zullen wij gebruik maken van de veterinaire HPM lijn van Virbac, deze voeding is speciaal ontwikkeld om uw huisdier verantwoord te laten afvallen.

Laag caloriegehalte
In deze voeding is het caloriegehalte significant verlaagd, dit zal er voor zorgen dat uw huisdier gewicht zal verliezen.

Hoog vezel/eiwitgehalte
Door middel van een hoog vezel en eiwit gehalte geeft deze voeding meer verzadiging voor uw huisdier tijdens het afval traject.
Dit zal voorkomen dat uw huisdier honger zal krijgen.

Gewrichtsondersteuning
Chondroïtinesulfaat en chitosan helpen bij het ondersteunen van de gewrichten en daarmee de beweging en kwaliteit van leven!

 

afvaldieet-hond-dierenarts-
afvaldieet-kat-dierenarts-m

Waarom kan ik de hoeveelheid van mijn huidige voeding niet verlagen?
Wanneer u de dagelijkse hoeveelheid voeding verlaagd, loopt uw huisdier het risico om voedingstekorten op te lopen.

De voeding die wij gebruiken voor het afvalprogramma is speciaal ontwikkeld voor het gewichtsverlies en bevat alle noodzakelijke voedingsstoffen om gezond te blijven, maar wel met een beperkt caloriegehalte. Ook geeft deze voeding een beter signaal van verzadiging en vermindert de kans dat uw huisdier honger krijgt.

Hoort dit niet gewoon bij het ouder worden?
Wanneer uw huisdier in goede gezondheid verkeerd, hoort hier een stabiel gewicht bij. Dit is de balans tussen energieopname en beweging. Ook een oudere hond hoort dus geen overgewicht te hebben.
Er kan eventueel een medische reden zijn dat uw huisdier een gewichtstoename heeft.

Succesverhalen uit de praktijk