merrie veulen voortplantien

Het merrieseizoen is alweer in volle gang. De eerste jonge veulens rennen alweer door de wei (al is het daar deze week misschien  te stormachtig voor)! Ook dit jaar kunt u weer zonder afspraak op maandag tot en met zaterdag van 8.30 tot 9.00 (1 april t/m 1 september) bij ons terecht om uw merrie te laten scannen.

Wilt u uw merrie op een ander tijdstip (buiten het inloopspreekuur, buiten het seizoen of op een zon- of feestdag) dan is er in overleg veel mogelijk (0522-238538). Ook kunt u uw merrie aan huis laten scannen als de merrie en de omstandigheden dit toelaten.

Op het gebied van de voortplanting van het paard hebben wij uitgebreide kennis en ervaring. U bent dus verzekerd van een deskundige begeleiding van uw merrie, ook als er zich problemen mochten voordoen tijdens het drachtig worden. Met behulp van opvoelen en echografisch onderzoek van de eierstokken en de baarmoeder wordt het optimale moment van inseminatie bepaald. Hierna wordt met de eigenaar overlegd wanneer de drachtcontrole het beste kan plaatsvinden. Dit zal meestal na 16-18 dagen zijn, mede afhankelijk van het risico op tweelingdracht.

Inmiddels hebben we ook enkele jaren ervaring met de begeleiding en het  insemineren van merries met diepvriessperma (met zeer goede resultaten). Bent u hierin geïnteresseerd en bent u benieuwd naar onze werkwijze, neem dan gerust contact met ons op.