Dierenartsenpraktijk Zuidwest-Drenthe sluit de dependance in Nijeveen en verkort de openingstijden in Meppel.

 

Per 1 januari 2023 sluit na heel veel jaren de deur van de dierenartsenpraktijk in Nijeveen.

De praktijk in Nijeveen is een dependance van dierenartsenpraktijk Zuidwest-Drenthe in Meppel. De hoofdvestiging, gelegen in de wijk de Oosterboer, heeft een forse verbouwing ondergaan met als doel om ook in de toekomst als zelfstandige praktijk te blijven bestaan. Er zijn onder andere extra spreekkamers, een extra operatieruimte en extra opname mogelijkheden gerealiseerd. In de afgelopen jaren had de praktijk al regelmatig te kampen met ruimtegebrek door een toenemende vraag naar zorg, waardoor de wens ontstond om te gaan verbouwen. Mede door de huidige ontwikkelingen waarbij er landelijk een tekort aan dierenartsen is ontstaan, hebben we moeten besluiten vanuit 1 locatie te gaan werken. Daarmee blijft een goede bezetting gewaarborgd, waardoor spoedgevallen en andere zieke dieren sneller terecht kunnen.

Tijdens de verbouwing werd er nog dankbaar gebruik gemaakt van de dependance in Nijeveen. Het was een perfecte locatie om de druk in Meppel eraf te halen. Het gaf ook wel een gevoel van nostalgie om daar spreekuren te houden. Vaak werd er gevraagd naar de achtergrond van de praktijk in Nijeveen en werd er even achter de deuren gekeken hoe het er vroeger aan toe ging. Wij willen hierbij dan ook Bas en Tea Timmer bedanken dat wij na de pensionering van Bas in 2012 nog gebruik hebben mogen maken van de praktijkruimte in Nijeveen.

We realiseren ons dat het afhaalpunt in Nijeveen door veel klanten gewaardeerd wordt en willen die service graag aan jullie blijven leveren. Daarom zijn we bezig met een alternatief. In welke vorm en op welke plek is nu nog niet bekend.

Een ander gevolg van het tekort aan dierenartsen en de toenemende drukte, die ook in de avonden en weekenden merkbaar is, is dat de openingstijden ingekort worden. Wij verwachten zo de werkdruk te kunnen verlagen voor onze medewerkers en daardoor ook de komende jaren goede zorg aan dier en eigenaar te kunnen blijven leveren. De reguliere openingstijden zijn per 1 januari 2023 van 8.00 tot 17.00 uur op maandag t/m vrijdag en van 8.00- 12.00 uur op zaterdag. Wel blijven wij bereikbaar voor spoedgevallen,  24 uur per dag/7 dagen per week.