Dierenarts gezelschapsdieren Nieke van Rhijn

In de zomer van 2012 ben ik afgestudeerd als dierenarts voor gezelschapsdieren aan de universiteit van Utrecht.

Na een korte periode in Rotterdam gewerkt te hebben kon ik hier in Meppel aan de slag als dierenarts voor gezelschapsdieren. Ik werk hier nu alweer een heel aantal jaar met veel plezier. Ik heb vanaf kinds af aan al de behoefte gehad om dieren te ‘redden’ (vaak tot wanhoop van mijn ouders) en het was dan ook niet moeilijk om te bedenken wat ik later wilde gaan worden. Het leuke aan dierenarts zijn is de afwisseling in werkzaamheden en de combinatie het omgaan met mensen en dieren.

Mijn bijzondere interesse ligt met name bij de kattengeneeskunde, iedere kat heeft ook zijn eigen karakter en zijn eigen benadering nodig, dat maakt het nooit saai! De laatste jaren ben ik mij meer aan het toeleggen op de oogheelkunde bij de gezelschapsdieren en volg hier gericht cursussen voor, zodat de mogelijkheden voor dieren met oogproblemen bij onze praktijk hopelijk steeds groter worden.

Ik woon samen met mijn man, twee zoons, kat, paarden, konijnen en kippen in Veeningen. Als (schaarse) vrije tijds besteding volleybal ik en rijd ik paard, beide op een zeer recreatief niveau ;-).

dierenarts gezelschapsdieren hond kat oogheelkunde cat friendly advocate