Zaterdag 6 juni jl. werd bij Dierenartsenpraktijk Zuidwest-Drenthe in de Oosterboer een Open Dag gehouden. Iedereen was deze dag van harte welkom om een kijkje te nemen achter de schermen bij de modern ingerichte kliniek voor gezelschapsdieren, paarden en landbouwhuisdieren.

Veel te zien en te beleven
In de praktijk kon men werkelijk alles bekijken zoals o.a. de operatiekamer, de röntgenkamer en het laboratorium. De kinderen mochten een operatie uitvoeren met laparoscopie waarbij ze uit de buik van een beer een heerlijk snoepje mochten halen met echte instrumenten. Voordat men aan het werk  on, kregen ze van een assistente een haarnetje, handschoenen, schort en mondkapje. Als echte chirurgen gingen ze in de operatiekamer aan het werk. Met een route en opdrachtenboekje konden de bezoekers het gehele pand bekijken. Bij de fysiotherapeut werd een demo hydrotherapie gegeven.

Buiten op het weiland werden diverse demonstraties gegeven zoals een interactieve demo schapen drijven met de border collie door WK gekwalificeerde trainer Mike van der Most. Maar ook demonstraties door speurhondenschool de Havixhorst, stichting Oger Zoekhonden en  Kynologenclub Meppel e.o. Ook konden de kinderen ponyrijden op pony’s van Manege Oosterboer.

Op het binnenplein was een informatiemarkt met o.a. Dierenbescherming Drenthe, Karel Witteveen voor trimadvies, Stichting Konijnenbelangen,  ramen met diervoeding en een ijscokar van Huberts waarbij op deze warme dag vele ijsjes over de toonbank gingen. Een springkussen mocht ook niet  ontbreken en een koe waarbij de kinderen naar hartelust konden melken  mochten op veel belangstelling rekenen.

De organisatie kon terug kijken op een zeer geslaagde Open Dag waarbij de weergoden goed gezind waren.