Dierenarts landbouwhuisdieren: Marten Postma

Ik ben Marten Postma, geboren op het Groninger platteland. Daar kwam ik al veel op boerenbedrijven en ook in aanraking met de schapenfokkerij. Al snel wist ik dat ik graag Diergeneeskunde wilde gaan studeren. In 2006 ben ik dan ook aan mijn studie Diergeneeskunde aan de universiteit in Utrecht begonnen.

Na mijn afstuderen in februari 2013 ben ik gaan werken in een gemengde praktijk in de Betuwe. Daar ben ik bijna vijf jaar met plezier werkzaam geweest als dierenarts. In die praktijk behandelde ik alle diersoorten. Wel lag het accent daar voor mij op runderen en kleine herkauwers. Tevens heb ik veel eerstelijns paardengeneeskunde gedaan.

Verder ben ik getrouwd en trotse vader van een zoon en twee dochters. In mijn vrije tijd klus en tuinier ik graag en hou ik me bezig met de verzorging van mijn kippen, natuurlijk echte Groninger meeuwen.

Op 1 december 2017 ben ik hier in Meppel begonnen als dierenarts landbouwhuisdieren en paarden. Ik heb veel zin in deze nieuwe uitdaging en hoop u gauw te ontmoeten.