[vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” anchor=”” in_content_menu=”” content_menu_title=”” icon_pack=”font_awesome” content_menu_fa_icon=”” content_menu_fe_icon=”arrow_back” text_align=”left” video=”” video_overlay=”” video_overlay_image=”” video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_image=”” background_image=”” pattern_background=”” section_height=”” parallax_speed=”” background_color=”” border_color=”” side_padding=”” padding_top=”” padding_bottom=”” color=”” hover_color=”” more_button_label=”” less_button_label=”” button_position=”” css_animation=”” transition_delay=””][vc_column width=”1/1″][layerslider_vc id=”29″][vc_empty_space height=”32px”][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”grid” anchor=”” in_content_menu=”” content_menu_title=”” icon_pack=”font_awesome” content_menu_fa_icon=”” content_menu_fe_icon=”arrow_back” text_align=”left” video=”” video_overlay=”” video_overlay_image=”” video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_image=”” background_image=”” pattern_background=”” section_height=”” parallax_speed=”” background_color=”” border_color=”” side_padding=”” padding_top=”” padding_bottom=”” color=”” hover_color=”” more_button_label=”” less_button_label=”” button_position=”” css_animation=”” transition_delay=””][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Kind en hond

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”32px”][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”grid” anchor=”” in_content_menu=”” content_menu_title=”” icon_pack=”font_awesome” content_menu_fa_icon=”” content_menu_fe_icon=”arrow_back” text_align=”left” video=”” video_overlay=”” video_overlay_image=”” video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_image=”” background_image=”” pattern_background=”” section_height=”” parallax_speed=”” background_color=”” border_color=”” side_padding=”” padding_top=”” padding_bottom=”” color=”” hover_color=”” more_button_label=”” less_button_label=”” button_position=”” css_animation=”” transition_delay=””][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Belangrijke omgangsregels

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”12px”][vc_column_text]Honden kunnen prima samengaan met kinderen, maar het kan ook fout gaan. Nog te vaak gebeurt het dat kinderen worden gebeten. Meestal komt dat doordat kind en hond elkaar niet goed begrijpen.
Als u zelf een hond heeft, is het dan ook belangrijk dat u uw kind leert hoe het met honden om moet gaan. Maar ook voor kinderen die thuis geen hond hebben, is het nodig om te weten wat ze wel en wat ze juist niet kunnen doen met een hond. Honden komen ze immers overal tegen.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”12px”][vc_empty_space height=”12px”][vc_column_text]Een goede basis om veilig om te leren gaan met honden zijn de Tien Gouden Regels. Leer uw kind om zich hieraan te houden. Daarmee kunnen gevaarlijke situaties voorkomen worden.
1. Niet de hond omhelzen. De hond kan zich gevangen voelen en zich willen verdedigen.
2. Eerst vragen voor je een hond aait. Niet alle honden vinden aaien prettig. De juiste volgorde bij het aaien van een hond is:
• Eerst aan vader of moeder vragen.
• Dan aan de baas van de hond vragen.
• Als het kind van allebei mag aaien, mag het kind rustig een hand uitsteken en kijken of de hond naar het kind toekomt. Zo nee, dan heeft hij er geen zin in en moet het kind de hond met rust laten.
3. Niet op een hond af rennen, en ook niet voor een hond wegrennen. In het eerste geval kan de hond zich bedreigd voelen. In het tweede geval kan hij de achtervolging inzetten, vaak als spel, maar het kind kan daar bang van worden.
4. Niet de hond aanstaren. Aanstaren kan voor een hond een uitdaging of bedreiging zijn.
5. Niet onder de hond gaan liggen, en ook niet op de hond. Als het kind onder de hond ligt is het gezicht van het kind erg dicht bij zijn tanden. Als het kind op de hond gaat liggen, kan dit hem pijn doen en kan hij zich willen verdedigen.
6. Laat de hond met rust als hij eet of slaapt. Laat kinderen bij de voerbak en de kluifjes van de hond vandaan blijven, hij kan ze willen verdedigen. Ook als hij slaapt mag het kind de hond niet storen, als hij wakker schrikt kan hij happen.
7. Niet in de mand of bench van de hond komen. Die plek is van de hond, hij moet zich daar veilig voelen en zich rustig kunnen terugtrekken.
8. De hond niet op zijn kop aaien, maar liever op borst of hals. Veel honden vinden aaien over de kop niet prettig, ze kunnen ervan schrikken.
9. Kinderen mogen geen trek- of stoeispelletjes doen met de hond. Daarbij gebruikt de hond zijn tanden en dat kan fout gaan. Bovendien merkt de hond snel dat hij sterker is dan het kind, waardoor hij de baas kan gaan spelen over het kind.
10. Een probleem met de hond moet het kind niet zelf willen oplossen. Leer het kind om dan de hulp van ouders in te roepen. Volwassenen hebben meer overwicht en zijn vaak duidelijker in hun communicatie naar de hond.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”12px”][vc_column_text]Wat kunt u zelf doen?
Wanneer uw hond achter de flapperende broekspijpen of wapperende handjes van uw kinderen aan wil, is dit meestal spel. Toch kunnen de tanden van een jonge pup behoorlijk scherp zijn voor de dunne kinderhuidjes.
U kunt uw kind leren om voor totempaal of lantaarnpaal te spelen. Een hond zal namelijk nooit bijten in een stilstaande lantaarn, omdat hij daar geen reactie van zal krijgen. Kinderen reageren echter vaak wel en dit is prachtig voor uw speelse pup. Negeren is hierbij de beste oplossing. Door kinderen te leren hoe je dit het beste kunt doen, zal het bijtgedrag het snelst stoppen.
Natuurlijk moet u opletten dat uw kinderen de hond niet plagen of (per ongeluk) pijn doen. Dat is niet leuk voor de hond, en bovendien is het gevaarlijk voor uw kinderen als de hond zich wil verdedigen.
Leer de hond ook om niet te bedelen als de kinderen iets te eten hebben. Dat voorkomt dat hij eten uit kinderhandjes hapt.
Kinderen kunnen nog niet zelfstandig de hond uitlaten. Een kind kan niet verantwoordelijk worden gemaakt voor het gedrag van de hond. De hond kan vervelend gedrag gaan vertonen, en bij grote honden kan de hond het kind omver trekken. Ook kan uw hond, ook zonder dat hij dit zelf uitlokt, in gevecht komen met een andere hond. Uw kind kan dan niet ingrijpen en loopt de kans om tussen de honden in te komen als hij zijn hond probeert te redden.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”12px”][vc_column_text]Let tenslotte op als er vriendjes van uw kind op bezoek zijn. Als zij met elkaar stoeien, kan de hond in de stress schieten van alle onrust die er (volgens hem) heerst en proberen om de rust te laten terugkeren door zich er mee te gaan bemoeien.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”12px”][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_column_text]

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”12px”][vc_empty_space height=”12px”][vc_empty_space height=”12px”][vc_empty_space height=”12px”][TS-VCSC-Youtube content_type=”video” content_youtube=”https://www.youtube.com/watch?v=DuA7SZ_XPSU” content_lightbox=”false” content_overlay_use=”false” video_start=”0″ video_end=”0″ video_controls=”1″ video_autohide=”1″ video_related=”false” lightbox_play=”false” content_overlay_quality=”medium” content_overlay_trigger=”click” content_overlay_align=”center” content_overlay_font=”#ffffff” content_overlay_handle=”true” content_overlay_color=”#fb4400″ content_youtube_trigger=”default” content_youtube_image_simple=”false” content_image_height=”height: 100%;” content_youtube_icon=”ts-awesome-adjust” content_youtube_iconsize=”30″ content_youtube_iconcolor=”#cccccc” content_youtube_buttonstyle=”ts-dual-buttons-color-default” content_youtube_buttonhover=”ts-dual-buttons-preview-default ts-dual-buttons-hover-default” content_youtube_buttontext=”View Video” content_youtube_buttonsize=”16″ lightbox_group_name=”nachogroup” lightbox_effect=”random” content_tooltip_html=”false” content_tooltip_position=”ts-simptip-position-top” tooltipster_offsetx=”0″ tooltipster_offsety=”0″ margin_top=”0″ margin_bottom=”0″][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”grid” anchor=”” in_content_menu=”” content_menu_title=”” icon_pack=”font_awesome” content_menu_fa_icon=”” content_menu_fe_icon=”arrow_back” text_align=”left” video=”” video_overlay=”” video_overlay_image=”” video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_image=”” background_image=”” pattern_background=”” section_height=”” parallax_speed=”” background_color=”” border_color=”” side_padding=”” padding_top=”” padding_bottom=”” color=”” hover_color=”” more_button_label=”” less_button_label=”” button_position=”” css_animation=”” transition_delay=””][vc_column width=”1/1″][vc_separator type=”full_width” position=”center” color=”#cccccc” border_style=”dashed” thickness=”” width=”” up=”30″ down=”30″][/vc_column][/vc_row]