Gebitsproblemen bij honden en katten komen vaker voor dan je denkt. Daarom vragen we elk jaar in februari aandacht voor dit probleem tijdens de Maand van de Gebitsverzorging.

Last van het gebit wordt met name veroorzaakt door tandplak, dat al na 24 uur wordt omgezet in tandsteen. Daarom is het zo belangrijk om de tanden van je hond of kat dagelijks te verzorgen, want alleen zo kun je de vorming van tandplak of tandsteen tegengaan. Tijdens deze maand kunt u terecht voor een gratis gebitscontrole en advies bij de dierenarts, op afspraak. Daarnaast hebben we een aantal kortingsacties.

Bij honden wordt onder andere gekeken naar de hoeveelheid tandsteen en of wortels al dan niet zijn aangetast. Ook de gezondheidsrisico’s voor uw hond kunnen even besproken worden.

Bij katten wordt er onder meer gekeken naar het al of niet aanwezig zijn van pijnlijke letsels op de tanden vaak aanwezig juist onder het tandvlees.

Bij de knaagdieren zien we vaak het doorgroeien van de snijtanden die dan of geslepen of verwijderd moeten worden. Ook komen bij deze dieren vaak “haken”op de kiezen voor; dit zijn scherpe puntjes op de kiezen die of in de tong of in de wang prikken. Deze moeten dan onder narcose verwijderd worden, omdat ze voor veel pijn zorgen en de dieren daardoor niet meer eten.

Acties in februari

Naast de gratis gebitscontroles bieden we u €15 korting op gebitsreiniging en €35 korting op het reinigen en trekken van elementen aan.
Op gebitsverzorgingsproducten krijgt u 10% korting.

U leest meer over onze gebitsbehandelingen op de pagina tandheelkunde.

Gebitsproducten
Om tandsteen te voorkomen adviseren we naast het poetsen een goede kauwstrip. Het heet Veggiedent en het is een 100% plantaardig en daardoor een caloriearme kauwstrip. In tegenstelling tot andere kauwstrips die veel meer energie bevatten

Speeltjes
Tennisballen zijn uit de boze voor een dierengebit, zand wat tussen de vezels gaat zitten werkt als een schuurpapier voor de tanden. De tanden en kiezen slijten te veel, waardoor het wortelkanaal open komt te liggen. Een kieswortelabces is vaak het gevolg. Beter is het om te spelen met gladde schone ballen.