Februari: maand van het gebit

De hele maand februari kunt u terecht voor gratis gebitsafspraken* incl. gebitspakketjes zolang de voorraad strekt.

We geven deze maand €15,00 korting op gebitsreiniging en €35,00 korting op gebitsreiniging indien er ook elementen getrokken moeten worden.

Daarnaast  geven we ook korting op produkten; 10% korting op CET tandpasta, tandenborstelsetjes en vingerborsteltjes.

Belt u voor een afspraak met de assistentes.

(*in het geval van bijkomende onderzoeken kan er een consult gerekend worden)

[singlepic id=13 w=240 h=160 float=]

Gebitsproblemen zijn een veel voorkomend probleem bij onze huisdieren. Zowel bij de hond en kat als bij onze konijnen en cavia’s. Gebitsproblemen worden vaak te laat gesignaliseerd en vaak moet er dan al een reiniging van het gebit plaatsvinden, al of niet met het trekken van tanden bij honden en katten en bij knaagdieren moeten dan tanden of kiezen worden bijgewerkt.

Tijdens de maand van het gebit wordt er extra aandacht besteed aan het gebit van uw huisdier. Zo worden de gezondheidsrisico’s nog eens benadrukt en uitleg over preventie van gebitsproblemen gegeven.

Bij honden wordt onder andere gekeken naar de hoeveelheid tandsteen en of wortels al dan niet zijn aangetast. Ook de gezondheidsrisico’s voor uw hond kunnen even besproken worden bijvoorbeeld het ontstaan van hartproblemen door een slecht gebit.

Bij katten wordt er onder meer gekeken naar het al of niet aanwezig zijn van pijnlijke letsels op de tanden vaak aanwezig juist onder het tandvlees.

Bij de knaagdieren zien we vaak het doorgroeien van de snijtanden die dan of geknipt of verwijderd moeten worden. Ook komen bij deze dieren vaak “haken”op de kiezen voor; dit zijn scherpe puntjes op de kiezen die of in de tong of in de wang prikken. Deze moeten dan onder narcose verwijderd worden, omdat ze voor veel pijn zorgen en de dieren daardoor niet meer eten.

Zie voor meer informatie de website van dierengebit.