In de maanden mei, juni en juli krijgt u bij aanschaf van Bravecto 1x gratis ontworming voor uw hond en bij aanschaf van een verpakking (6 tabletten) comfortis voor uw hond of kat 2x ontworming gratis.

Bravecto is een tablet tegen vlooien en teken die 12 weken werkzaam is. Comfortis is een tablet die 1 maand werkt tegen vlooien. Ons advies is om uw hond of kat elke 3 maanden te ontwormen.

De actie is1 x per dier geldig

Als vlooien het naar hun zin hebben zijn het meesterlijke voortplanters. Dit betekent vlooieneitjes, -larven en -poppen in uw huis. Door warmte, vochtigheid en beweging in de directe omgeving, kunnen vlooieneitjes zich snel ontwikkelen tot volwassen vlooien.

Misschien bent u terughoudend met het gebruik van vlooienmiddelen op uw hond, maar als u niet op tijd behandelt krijgt u wel een heel vlooiencircus in uw huis. En van zo’n vlooiencircus bent u niet zomaar af. Het voorkomen van een vlooiencircus scheelt u en uw huisdier een hoop jeuk en ongemak. Wilt u een vlooienplaag voorkomen, dan moet u de levenscyclus van de vlo voor eens en voor altijd doorbreken.

Om een vlooienplaag te bestrijden is het belangrijk om niet alleen de volwassen vlooien aan te pakken. Slechts 5% van het vlooienprobleem bestaat uit volwassen vlooien op uw hond. De rest van het probleem bevindt zich in de omgeving van uw huisdier in de vorm van eitjes, larven en poppen.

Het duurt gemiddeld 2 tot 3 maanden voordat een besmet huis vrij is van vlooien. Het duurt immers een tijdje voordat de eieren, larven en poppen in de omgeving allemaal zijn uitgekomen. Om uw huis en uw hond weer vrij van vlooien te krijgen, is het daarom verstandig om tenminste 12 weken lang, zonder onderbreking, tegen vlooien te behandelen. Om uw huis en hond daarna vlovrij te houden is het verstandig om van lente tot en met de herfst preventief tegen vlooien te behandelen. Negen maanden lang! Als het ’s winters niet koud wordt, is het verstandig om ook in de winter uw hond te beschermen tegen vlooien.

Een goede ontworming van hond en kat is van groot belang. Wormen kunnen lichamelijke klachten veroorzaken bij honden en katten. Bovendien kunnen sommige wormsoorten, waarmee hond of kat besmet zijn, ook de mens infecteren!
Vanwege de gezondheidsrisico´s voor dier en mens is het voorkómen van een wormbesmetting van groot belang. Goede en regelmatige ontworming van honden en katten is daarbij cruciaal![/vc_column_text][vc_empty_space height=”32px”][vc_column_text]Iedere hond of kat loopt het risico wormen te krijgen, echter sommige huisdieren hebben een grotere kans op een wormbesmetting:
Puppies
Kittens
Buitenkatten
Jachthonden
Dieren die in groepen gehouden worden
Dieren die veel reizen